22 Haziran 2011 Çarşamba

Türkiye'de; Türk çayından başka çayın satışı ve tüketilmesi yasaklanmalıdır !


























“TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezinden, “KAÇAK ÇAY HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI” yapıldı.

Bilindiği üzere, kaçak çay özellikle güney ve doğu illerimizde fazlasıyla tüketilen ve damak tadında alışkanlık haline gelmiş bir temel tüketim mallarından birisidir.

Dün tüm basın ve televizyon haberlerinde önemli bir haber başlığı; “KAÇAK ÇAYA DOMUZ KANI KARIŞTIRMIŞLAR” anonslarıydı.

Daha önce defalarca kez, “TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezince, kaçak çayın zararları ve içerinse katılan insan sağlığına zararlı maddelerin bulunduğuna ve kesinlikle halkımızın bu çayı içme alışkanlığından vazgeçmesine dair, basın açıklamaları ile, konferanslar verilmişti.

Hatta bu konudaki açıklamaları yüzünden, “TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Başkanı, Prof. Dr. Öner SAMANLI basın açıklamasında bulunduğu Adana’da, faili meçhul birkaç kişinin saldırısına uğramıştı.

Şimdi yine gündeme düşen haber esasında şaşırtıcı ve kesinlikle de bizleri hayretlere düşürücü bir olay değildir.

Haberlerin detaylarını incelediğinizde, görünen o dur ki; kamu görevlilerine verilen rüşvetler ayyuka çıkmaktadır.

Bir toplumun kamu görevlisi rüşvet alarak, yaşadığı toplum bireylerinin sağlığı ile oynayanlara göz yumuyor ise bu konu üzerinde çok düşünülmesi gereklidir. Bu durum kesinlikle bir toplumsal etik bozukluğunun ve kamu görevlileri arasındaki ücret dengesizliğinin yahut da tatminsizliğinin bir göstergesidir.

“TÜKORDER” TÜKETİCİYİ KORUMA VE BİLİNÇLENDİRME DERNEĞİ GENEL BAŞKANI, PROF. DR. ÖNER SAMANLI BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDUĞU İZMİR’DEKİ AÇIKLAMALARI ŞÖYLEDİR;

“ Van İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nce son yılların en kapsamlı çay kaçakçılığı operasyonu gerçekleştirilmiştir. Van, Hakkari, Adana, Mersin, Rize, Şırnak gibi merkezlerimizi kapsayan 49 ayrı noktaya yapılan eş zamanlı operasyonlarda aralarında polis, jandarma ve kamu çalışanlarının da bulunduğu 32 kişi çay ve kuruyemiş kaçakçılığından gözaltına alınmıştır.

Operasyonda 20 milyon TL değerinde 1 milyon 473 bin kilogram kaçak çay ile 40 ton kuruyemiş ele geçirildiğine tüm kamuoyu şahit olmaktadır.

Van Gürpınar Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Van İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda, aralarında rütbelilerin de bulunduğu yaklaşık 300 asker bu operasyona katılmış, 6 aylık teknik takip sonucu, 20.06.2011 günü, operasyon için düğmeye basıldığında, acı ve gerçek tablo ortaya çıkartılmıştır.

Baskınlarda aralarında polis, asker ve kamu görevlilerini de bulunduğu 32 kişi gözaltına alınmıştır.
Şimdi bu habersel açıklamaya dikkat buyurunuz !..

Bu olay neden su yüzüne çıkmıştır. Kesinlikle ve kesinlikle rüşvet alanlar tatmin olmamıştır. Tatmin edilmemişlerdir. Yahut da bir kısmı menfaatlenirken diğerleri menfaatten vareste tutulmuşlardır. İşte bu durum bizlerin yıllardır söylediklerimizin doğrulanmasıdır.

İki üç yıllık kamu görevlisinin altında, son model araçlar bulunmaktadır.

Adres gösteriyorum. Doğunun tüm illerinde görev yapan, asker ve polislerin gelir ve gider dengelemelerinin izlenmesi gerekmektedir. Yıllardır yinelediğim gibi yine altını çizerek söylüyorum ki; asker ve polis gibi birçok görevlinin araçları ‘çenç’ tabir edilen, ruhsatlarıyla oynanılmış, bulunamayan kayıp araçlardır.

Bunları alan da satanda bilmekte olduğu halde kimsenin müdahale etmek gibi bir düşüncesi de bulunmamaktadır.

Kaçak çay nedir, bunlar uzak Asya’dan getirilen yahut da ülkemizde toplanan çayların özellikle de niteliksiz ve ekspertiz incelemelerinden geçer not alamayan sağlığa zararlı olanlarıdır.

Bu çaylar üzerine de kimyasal işlemler ve katkılar kullanılarak renklendirilmeleri ve buruk tad vermeleri sağlanmaktadır.

Kullanılan tüm katkı maddeleri, insan sağlığı için öldürücü özelliklerdedir.

Bunlar insanlarda ileriki yıllarda ortaya çıkacak olan ölümcül virüsleri taşımaktadırlar. İnsanların yaşamında kanser riskini oluşturucu zararlı katkı maddelerini yine sözde insan bildiğimiz ticari ahlaksızlar yaparlarken, bunları da başıboş bırakanlar kamuda görevli bulunan ahlaksızlardır.

BUNLARIN SORUMLULARI, ÜLKEYİ SİYASETEN YÖNETEMEYEN İDARESİZLERDİR.

Allah insan ve hayvan sağlığını önemsemeyenleri ıslah eylesin !..


























‘Her zaman ve her yerde söylediğim gibi, “Türk, Türk Çayını İçer !’

Ben “NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” Söylemindeki bir Türk vatandaşıyım ve daima Türk Çayı içiyorum.

Çünkü sağlığımı ve insanlığımı önemsiyorum.

Kaçak çaya hayır !...

Tarım Bakanlığının acilen, “Türk’üm Türk Çayı İçerim” ve benzeri içerikleri bulunan afişlerini, yurt genelindeki tüm çay ocakları, kafeterya ve kahvehanelere asmış olmasını bekliyoruz.”
diyerek basın açıklamalarını tamamlamıştır.

BİLİNDİĞİ ÜZERE TÜM SAĞLIK UZMANLARININ ORTAK GÖRÜŞÜ;

Kaçak çay, mide asidini çok fazla arttırdığı için reflüye yol açabildiğine ilişkindir.

Özellikle Güneydoğu’da reflü çok sık görülmektedir. Reflüye, aşırı sigara içilmesi, bol acılı, baharatlı ve yağlı yemekler ile alkol tüketimi yol açabilmektedir.

Türkiye’de aleni şekilde satılan ve imsiye de muamma olan “Kaçak ÇAY ?” aşırı şekilde tüketilmek üzere piyasalara sürülebilmektedir.

Bu kaçak çaylara kimyasal boya maddesi ve tavşan, at, eşek, domuz vb. hayvanların kanlarının katıldığı sık sık ileri sürülüyor.

Kimyasal boya maddelerinin de kanser yaptığı biliniyor. Kaçak çay, mide asidini çok fazla arttırdığı için de reflüye yol açabiliyor.

“TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Başkanı, Prof. Dr. Öner SAMANLI, basın açıklamasında da izah ettiği gibi, aslında en güzeli yerli ve bilinen tanınan güven duyulan markalı çaylardan içmek gerekmektedir.

Reflü hastalığının tedavisinin kolay olmasına rağmen önlem alınmaması halinde ileriki yıllarda kansere dönüşme riskinin yüksek olduğunun kesinlikle bilinmesi gerekir.

BU HASTALIK DEVAMINDA İSE KANSERE YOL AÇMAKTADIR.

Lütfen sağlığınızla oynamayın !...

Kaçak çay içmeyin !...

Sigara içmeyin !....

İçenleri uyarın !...

Özellikle sigara ve çay, kahve içenleri daha şiddetle uyarın !...

Sağlıcakla ve sağlıklı kalın.


Saygı ve sevgilerimle.


Semra ŞAHİN
ANKARA 22.06.2011


“TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezinden, “KAÇAK ÇAY HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI” yapıldı.

“Türkiye’nin Tüketici Hattı, sayfasındaki yazım, aşağıdaki linkli “MİLLİYET BLOG” da da, yayındadır.




http://blog.milliyet.com.tr/semra_sahin

“Milliyet Blog” Köşemde de sizlerle peş peşe devam edecek bu yazı akışımı paylaşmak istedim.

















Not: 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince fikir ve görüşlerim ile makalelerim, telif hakları yasasına tabi olup, alıntı yapmak isteyenlerin lütfen yazılarımın linkini ve isim soy ismimi sayfalarındaki alıntının altına dipnot olarak koymaları kaydı şartı ile kaynakça kullanmalarında sakınca bulunmamaktadır. Aksi davrananlar hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.