20 Ocak 2011 Perşembe

TELEKOMDAN YENİ VURGUNLAR DEVAM EDİYOR


Telekom’dan Tüketici Yasasına ve Tüketici Haklarına karşı yapılan ihlallere ilişkin internette o kadar çok haber ve yakınma var olmasına rağmen, Telekom ilgililerinin bunları umursamaz olmalarına da bir anlam veremiyoruz.

Yıllardır internet bağlantısında mutlaka bir sabit telefon hattı aboneliği zorunluluğu uygulayan ve itirazlarımıza karşı yine yıllardır bugün yarın kalkacak diye oyalamalarla cevap veren, Telekom Genel Müdürlüğü, bu uygulamaya sözde son verdi.

Sonuç, telefonun olmaz ise internet bağlantın var. Ama bu kez konuşma olanağın olmaksızın ödeyeceğin para da eski halinden farklı değil.

Yani telefon hattını iptal ettirdin konuşma olanağını da yok ettin ama ödeyeceğin para, eskiden olduğu gibi, telefon aboneliğinin de var olduğunda internet tutarınla toplam ödediğin paradan üç dört liracık ucuz, işte bu da yeni bir Telekom hinliği...


Telekom’dan Tüketici Yasasına ve Tüketici Haklarına karşı yapılan ihlallere ilişkin internette o kadar çok haber ve yakınma var olmasına rağmen, Telekom ilgililerinin bunları umursamaz olmalarına da bir anlam veremiyoruz.

TELEKOMUN YENİ YAPTIĞI HABERSİZ UYGULAMA 4822 SAYILI YASAYA GÖRE TÜKETİCİ HAK VE MENFAATLERİNE ZARAR VERİCİDİR

Tüketiciler olarak dikkat..!


Aradığınız numaradaki kişi telefonu açmıyorsa, zil sesi 4 kez çaldıktan sonra telefonu hemen kapatınız..!

Aksi taktirde beklemeye devam edecek olursanız, Telekomun mesaj servisi devreye girip telefonu açıyor ve ''Bırakmak İstediğiniz Bir Mesaj Var mı'' diyor ve bu Telekom konuşmasını duyar duymaz, 5 liranız, sizin cebinizden çıkıp Telekomun cebine uçup gidiyor..

Kaybınız hayırlı ve uğurlu olsun...

İPTAL ETMENİN İNTERNETTEN BULDUĞUMUZ YÖNTEMİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR


Telefonunuzun ahizesini kaldırın ve #22# tuşuna basın sonrasında ise, ahizenizi kapatınız..!

Değerli tüketiciler bu önemli hak kaybınıza ilişkin tepkilerinizi, Telekomun eposta adreslerine mail bombardımanı olarak iletmenizde de yarar bulunmaktadır.

Bilindiği üzere, Telekomun önündeki TÜRK ibaresinin yalnızca kelime olarak yazılmasının dışında Türk Malı olmakla ilişiği de yoktur.

Lütfen bu mesajı olabildiğince çevrenize yayın !

Tüketici Postamıza Bursa’dan bu mesajı göndererek, sizleri bilinçlendirmemize destek olan, değerli tüketici dostumuz. M.Uyumsal’a da teşekkürlerimizi iletiyorum.




Kaynaklar: http://turkiyenintuketicihatti.blogspot.com/
http://www.tuketiciyikoruma.org

…..

..

Semra Şahin
TÜKETİCİ KÖŞESİNDE
“SEMRA ABLANIZ”

E-BİLGİ İÇİN: bizebilgi@hotmail.com



ÖNEMLİ DİPNOT BİLGİSİ:

Tüketici Köşesinde, “Semra Ablanız” Milliyet Blog sayfalarımdaki yazı ve resimlerimi,
İsmim, Soy İsmim ve yazının Kaynak linkinin gösterilmesi suretiyle alabilirsiniz.

Yazılarımın tüm telif hakları, “TÜKORDER” Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Genel Merkezi’ne aittir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.